söndag 3 oktober 2010

På smällen!

Wille i en av ambulanserna som fanns på kalaset!


Luuugn, bara lugn... Sitter framför TV`n och kollar på film, en film med titeln "På smällen". Skön film som inte kräver alltför mycket engagemang för att ändå hänga med i. Perfekt för en trött donna en söndag kväll.

Jahapp, helgen som gått då, vad har jag ägnat den åt? Tackar som frågar!
Jobb, barn, barnkalas (läs:blåljuskalas med riktiga brandbilar, olycksplats, släckning av brand ) stallmöte, höhämtning, kålpudding (tur att jag är den enda vuxna hemma just nu) och picnic är en skvätt utav det jag hunnit med.
För att återgå till blåljuskalaset så var det något en 5-åring i bekantskapskretsen önskade sig hett och heligt så det var vad han fick av sina fantasirika föräldrar!
Vi kommer dit och möts av en trädgård full av avspärrningsband! Olycksplatsen fick inte beträdas... Inget konstigt med det!
Våra grabbar knackade på en annan dörr , klev in och lämnadeeee....varsitt handskrivet födelsedagskort och fick efter det mycket artiga "-Tack, så mycket!" frågan om var den riktiga presenten var? Blåljuskalas kräver blåljus och en stund senare tutar det till utanför huset när Östhammars stora brandbil kommer med presentleverans till födelsedags barnet i fråga! Lyckan var total... Tur att killarna har en så snäll farbror som dessutom hade tjänstgöring just på kalasdagen.

Jahapp, stallet då?
Kan ärligt säga att jag är riktigt "kär" i min lilla häst. Så klok och okomplicerad och jag ber om att det ska hålla i sig framöver. Hon är ju som jag sagt tidigare, helt trygg i att gå in och lämnas ensam i stallet  i några timmar om dagen. Emellanåt när jag kommer för att släppa ut igen har hon lagt sig ner och gör sig absolut ingen brådska att komma ut till resten av flocken igen. Men när man fått ut henne igen så tar det inte många sekunder innan hon brallat ner till de andra...
Dagens bästa stallnyhet är att bästa ANNE http://blupplan.blogspot.com/ kommer tillbaka till stallet i vinter, me so happy! Fy så roligt... Hon kommer att rida en av hästarna vars ägare åker iväg och jobbar på skidort.

Eftersom jag har haft min jobbhelg den här helgen så har den gått lite fortare än den brukar. Så efter middagen idag, som Aaron somnade ifrån, bestämde vi andra oss för att ha picnic på vardagsrumsgolvet. Vi dukade upp med  picnic-filt, tända ljus, kaffe, glass med olika tillbehör och ballerinakex. Väldigt uppskattat av vår fyraåring som dock tyckte att hans lillebror oxå borde få vara på picnic! Glassen vi åt heter Lejonet och Björnen  och har ni inte provat den tidigare så är mitt råd att testa... Riktigt god, vi valde hasselnöt men den finns i ganska många olika smaker. Helt fri från E-tillsatser, kostar några kronor extra men är som sagt en höjdare!

Hoppas ni har haft en bra helg allihop.
Alla ni som pluggat, alla ni som jobbat.
Alla ni som varit på partaj, alla ni som tagit det lugnt.
Alla ni som tävlat, alla ni som tränat.
Alla ni som varit ensamma, alla ni som varit helgens medelpunkt.
Kort sagt "-Hoppas verkligen ni haft en bra helg".

Nu lite pyssel innan sänggång... Kram på er!

3 kommentarer:

 1. ha ha, vilken tur att jag kan få nån att le! =) Allt väl här, lite snorig bara!
  Hoppas allt är bra med dig!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Me is superduper happy!!!!=D

  SvaraRadera
 3. Åh, Lille Ville, så fin blick den ungen har. Det är han som är filosofen i trion av barnbarn.

  SvaraRadera