måndag 19 november 2012

En grym helg för en sann hästtok!

Då ska vi se om jag kan lyckas få ner den här topphelgen här :)

Jag har alltså haft med mig min fina, fina unghäst på hoppkurs för Elina Svensson (c-tränare från Lund) på Jälla i helgen. Med oss från stallet fick vi även med oss Maria och hennes stora sexåring, Primadonna.

Vi åkte från Östhammar strax efter 17 med hästar som stod som ljus under resan.
När vi kom fram lastade vi ur och ställde in hästarna i gäststallet som vi hyrde in oss i över natten. Bling gick in, jag lade in hö, hon började äta och var helt lugn! Hon bara accepterar saker och är så himla cool... :)
 Vårt pass började kl.20 och då skulle hästarna vara enbart framskrittade. När vi gick in i ridhuset så började jag skratta åt Maria som var helt fascinerad av underlaget! Det är verkligen helt toppen att rida på och det kändes att hästarna trivdes (underlaget är detsamma som finns bl.a på Strömsholm).

Fredagens pass var markarbete för att hästarna skulle bli lite "varma i kläderna" och det var riktigt kul. Vi fick bl.a hoppa  en serie och en s-linje... Den lilla hästen skötte sig kanon och det var vid ett tillfälle i början av passet på serien som hon bröt ut för att jag inte skötte mig :/ I övrigt så var hon superduktig!

De två första filmerna är ifrån fredagens pass...Hästarna verkar ha sovit gott i det fullbelagda gäststallet för på morgonen efter var de fulla med spån i både manar och svansar.
 Vi började lördagen med ett ordentligt skrittpass ute kring området runt skolan för att de skulle få sträcka lite på sig. Båda två kändes pigga och fräscha och när vi sedan kom in i ridhuset så var det faktiskt lite bus i den lilla unghäst-kroppen! Något skutt åt höger och något åt vänster och någon brall längs med läktaren senare så var vi på G igen för nästa pass :)
 Nu vill jag berätta för er mina kära läsare att fram till i helgen så hade denna lilla unghäst aldrig hoppat vare sig mur, grind, vattenmatta eller bana... Men sörrni`nu har vi klarat av det med!

Kolla in...


Vi avslutar med film på vår allra första hela bana!
Jag lägger ut filmen med skräckblandad förtjusning och jag vet att jag har mycket jag kan göra annorlunda och förbättra, men här kommer den...

Men åhhh... Nu funkar det inte att lägga upp just den filmen!
Provar igen om ett ytte-pytte tag!!!

 


Vad jag tar med mig från den här helgen är bl.a en tanke om att höja upp mina egna satta mål för henne. Jag är ju inte alldeles partisk när det kommer till Bling men tydligen så är det fler än jag som ser att det finns potential i henne. Min rädsla ligger dock i att jag inte ska kunna förvalta den potentialen på rätt sätt...

Att få chansen och framför allt att ta tillfället i akt att åka iväg och träna är superkul och en riktig motivationshöjare. Jag kommer att åka tillbaka i februari och i mars och jag längtar redan :)

Blandningen av egen prestation, alla andra härliga ekipage och "fotfolk", ny härlig tränare och all feedback under två dagar gjorde att jag red ut från banan (den jag inte kan ladda upp för er att se...) med "gröt i halsen" och tårar trillandes - av ren lycka!
Jag kom liksom på mig själv att sitta på min alldeles egna, fina unghäst och rida vår allra första bana, det var stort!


Idag så har Bling haft Fia från Roslagsterapeuten på besök för en välbehövlig massage av lite trötta muskler och i morgon blir det en lång skrittur.
Behövs det så kommer hon att få ännu ett besök av Fia som massör efter att hon suttit av på tisdag. Fia hjälper nämligen till med Bling ungefär 2 dagar i veckan.

Nu börjar Blings lång-vila närma sig och hon ska nu börja trappa ner. Hon har gjort enorma framsteg och är så välförtjänt av en tid i hagen för att smälta allt hon lärt sig.


Min unghäst är fantastisk och jag är så hemskt stolt över henne!


2 kommentarer:

  1. Fasiken vad ni är duktiga Mikaela!!! Det syns att hon verkligen har kommit på att hoppning det är KUUUUUUL! Dessutom rör hon sig och hoppar riktigt bra. Vilken fin liten häst du har i henne! Förstår att du grinade efteråt (det hade jag också gjort). Du är värd att få en så här fin liten tjej och du förvaltar henne väl. Kram på dig!

    SvaraRadera