tisdag 4 december 2012

Tung start på ny vecka...

Hej på er...
De senaste dagarna har inte alls varit okej! Det har hänt fruktansvärda saker som sätter djupa spår och som kommer att vara svåra att släppa!

I helgen blev fick en tjej från orten en utav sina hästar knivskurna i hagen.
Tänk att det finns sådana vidriga (starkt ord men är det någon gång det är berättigat så är det nu) människor! Människor som faktiskt väljer att med kniv gå in och skada något så oskyldigt som ett djur...  Det är för mig obegripligt!

Som att inte det vore nog så har jag idag bevittnat något som kommer att finnas med mig länge...
En av mina vänner hittade idag sin högt älskade Leonbergerhane på ett år död i en vak i den första isen som lagt sig. Han har varit på "rymmen" sedan igår och återfanns alltså idag...
Det är så absurt och overkligt att jag funderar på om det ens har hänt :(
Att höra vrålet från hans matte som först såg honom och inse vad som hänt var fullkomligt vidrigt och så fruktansvärt sorgligt...

Nu har ju jag i vanlig ordning jobbat stängning på jobbet ikväll och på vägen hem brukar jag alltid stanna till i stallet för att se att allt är okej och tigga åt mig lite kärlek från de fyrbenta, så även idag.
Vad möts jag av?
 En fabrig herre med kraftfoder kvar i krubban, ett tydligt tecken på att något inte stämmer. På med täcke, morot och kärlek och en förmaning om att -"Nu mår du bättre i morgon" senare, så åkte jag hemåt.
Nu håller jag tummarna för att när matte hans kommer upp för morgonrutinerna i morgonbitti kommer han att vara sitt vanliga jag igen!

Nu blir det te och tjocka filten i soffan, har lite svårt att sova och tankarna snurrar...

Kram och godnatt.
1 kommentar:

  1. Fy vad hemskt :( Blev alldeles tårögd när jag läste.. Ella som brukar kunna sticka för oss..

    Jag ringde Tobbe härom kvällen, det kändes ju jättebra inför 2013.

    Ps, Nu bloggar jag igen ds :D

    Kram

    SvaraRadera